top of page

Locatie en omgeving van B&B Reeburg en vakantieappartement De Jutter

B&B Reeburg ligt in het dorpje Oostkapelle op Walcheren.

Moet u even denken welk eiland in Zeeland dat ook alweer is? Het is het eiland ónder Schouwen-Duiveland en bóven Zeeuws-Vlaanderen. Bekende historische steden en plaatsjes zijn hier Goes, Middelburg, Vlissingen, Veere en Domburg. 

 

Gedurende het hele jaar is Oostkapelle populair, maar vooral tijdens de zomer trekt het veel families die komen ontspannen, sportieve fietsers en wandelaars die door duinen, bossen en polders struinen, en natuurlijk zonaanbidders die komen genieten van de zee en het strand.

Schone en zelfs heilzame omgeving...

Dat laatste is ook niet zo vreemd, want Oostkapelle won in 2017, evenals het jaar ervoor, de titel Schoonste Strand van Nederland. Schoon is natuurlijk fijn, maar dat de lucht en het zeewater hier ook nog eens heel gezond zijn, bewijst wel het feit dat buurstrand Domburg het predicaat 'heilzame badplaats' heeft. Wat overigens ook nog eens mooi meegenomen is, is dat Walcheren de meeste zonuren van Nederland heeft!

Zeeuwse strandtenten

Bij zee en strand horen uiteraard strandpaviljoens. In Oostkapelle zijn er maar liefst drie die het hele jaar geopend zijn: 'Strandcafé Bij Karel', 'Lage Duintjes' en 'De Piraat'. Strandcafé 'Bij Karel' bij duinovergang Berkenbosch is het dichtstbij met een klein kwartiertje fietsen of 20 minuten wandelen. Geniet hier van de natuur, de Zeeuwse gastvrijheid en Zeeuwse specialiteiten.

Mooie natuur direct vanuit ons B&B

Behalve het strand is Oostkapelle ook geliefd vanwege de prachtige natuur. Aan de overkant van B&B Reeburg ligt het in Engelse landsschapsstijl aangelegde  landgoedbos 'Schoonoord'. Over het slingerende schelpenpad loop je richting zee, maar alvorens je daar bent, doorkruis je eerst nog een deel van natuurgebied De Manteling. 

 

De Manteling is een duin- en bosgebied dat zich als een lange strook uitstrekt van Domburg, via Oostkapelle en Vrouwenpolder, tot het Veerse Meer. Het is een gebied waar je volop kunt wandelen en fietsen. Statige lanen en slingerpaadjes leiden je naar historische buitenplaatsen als Berkenbosch, Duinbeek en zelfs het 13e-eeuws Kasteel Westhove. Het is een Stayokay hostel, maar je kunt er gerust binnenstappen om in het café of in de rustgevende kasteeltuin een kopje thee of koffie te drinken. In de voormalige oranjerie is Terra Maris gevestigd, het Zeeuws museum voor natuur en landschap. Vanaf hier starten diverse wandelroutes, waarvan ook een rolstoelroute van 2,2 kilometer.

Wandelen via het wandelroutenetwerk

Houd u van wandelen, dan zit u goed op Walcheren. Via genummerde wandelknooppunten is het heel simpel om zelf een route uit te zetten. U bepaalt zelf de afstand en waar u wilt starten en eindigen. Wandel vanuit B&B Reeburg rechtsaf richting wandelknooppunt 91 of sla linksaf naar knooppunt 96.

 

Fietsen via het fietsroutenetwerk

Op dezelfde manier plan je je eigen fietsroute door fietsknoopppunten aan elkaar te knopen.Vanuit ons B&B fietst u zo naar nummer 20 en kunt u heel gemakkelijk vanaf daar uw route voortzetten. We hebben eventueel een bestaande route voor u klaarliggen! Trouwens, wist u dat Zeeland is benoemd tot 5-sterren fietsprovincieDat is het hoogst haalbare niveau voor een fietsprovincie. Hier vindt u verschillende fietsroutes. Fietsen huren kunt u in het dorp bij Robbert Boogaard Tweewielers of Fietsverhuur Festina Lente.

 

Paardrijden via het ruiterroutenetwerk

Heel bijzonder is wel dat er zelfs een bewegwijzerd routenetwerk voor ruiters op Walcheren bestaat. Wat is er mooier dan te paard een prachtige route over het strand, door de duinen, de bossen en langs polderweggetjes te maken. Aan de overkant van ons huis start een ruiterpad. Er zijn diverse maneges in de directe omgeving.

 

Landgoederen en buitenplaatsen 

Oostkapelle maakte een aantal eeuwen geleden deel uit van een landgoederenzone. Zeer welgestelde mensen, de adel en rijke kooplieden, lieten in het nabije duin- en bosgebied De Manteling statige buitenverblijven bouwen en wonderschone tuinen en parken aanleggen. Veel is in de loop der tijd verdwenen, maar wat er nog van over is is zeer de moeite van het bekijken waard. De buitenhuizen zelf zijn overigens over het algemeen niet te bezichtigen, maar vanaf een afstandje wel te bewonderen. Maak daarom een landgoedwandeling: er zijn 4 landgoedwandelingen met gekleurde pijlen uitgezet, variërend van zo'n 2,5 tot 7,5 kilometer, die allemaal starten bij de kerk in het dorp. Twee ervan komen langs ons huis en hier vandaan kunt u de routes ook gemakkelijk oppikken. Plattegronden met de routes erop aangegeven zijn bij ons gratis mee te nemen.

Domburg

Op nog geen vier kilometer afstand bevindt zich Domburg, een levendige badplaats met leuke winkeltjes, chique boetieks, gezellige restaurants en terrasjes. Het staat bekend als mondain, vanwege de beau-monde die hier een paar eeuwen geleden al graag vertoefde. 

De grandeur van die tijd is terug te vinden in het Badpaviljoen dat prominent boven de duinen uitsteekt

bottom of page