top of page

Het Zeelandgevoel....

Sinds 2016 mogen we ons officieel inwoners van de provincie Zeeland noemen, maar we zijn geen geboren en getogen Zeeuwen... Als Brabander en Drentse zijn wij zogezegd opgegroeid 'op het zand'. Wij zijn van de bossen, de hei en vennen. En dan wil je op vakantie juist wat anders... Gedurende de afgelopen 20 jaar gingen we daarom elk jaar óf een weekje naar de Limburgse heuvels óf een weekje naar zee. Dat weekje naar zee kon overal zijn, maar de Zeeuwse kust voelde altijd bijzonder.

 

Het 'Zeelandgevoel'

Het begon al in de auto. Als we eenmaal het bordje ‘Welkom in Zeeland’ waren gepasseerd en we de uitgestrekte polders met windmolens in het vizier kregen, kregen we ook tegelijkertijd het gevoel de vrijheid tegemoet te gaan. De prachtige luchten, de groene weides en al was het nog zo bewolkt, we wisten dat het zonnetje vroeg of laat toch zou doorbreken, want dat gebeurt in Zeeland!

 

Dromen

Er waren wel eens van die momenten op vakantie dat we speelden met de gedachte om in Zeeland te gaan wonen. Wellicht een B&B te beginnen... Hoe fijn het moest zijn: de rust van een eiland, de mooie natuur, de zee.  Maar ja, 'bewoner' zijn is wel iets anders dan toerist concludeerden we dan, waarna we huiswaarts keerden en er tot de volgende vakantie niet meer aan dachten. Maar kriebelen bleef het...

 

Een 'buitenkans'

Tot op die ene dag... we in 2015 tijdens onze vakantie aan de Oude Domburgseweg in Oostkapelle een ontdekking deden. Op deze wel heel mooie plek was daar de mogelijkheid om een huis te bouwen. De website van de makelaar gaf als suggestie zelfs een vakantiehuis of B&B! Het was alsof het zo moest zijn; het was 'nu of nooit'. We besloten het eerste. Dit was immers helemaal wat we wilden: buiten wonen, niet te ver van de bewoonde wereld, aan zee, dieren houden, tuinieren en eindelijk, september 2017…..een B&B beginnen!

Graag nodigen wij u uit om ook het Zeelandgevoel te komen beleven. Via de website kunt u rechtstreeks een kamer boeken. Voor appartement De Jutter kunt u een reserveringsaanvraag via het contactformulier doen. Hopelijk tot ziens! 

Harrie en Jeanet

bottom of page